hello nyár
Nyűgözd le a nyári grill vendégeidet Armando és János mesterfogásaival – Recept a videóban
A 2020-as évi Konyhafőnök c. műsor nyertese, Armando Mundaraín és a közönség kedvence Ötves János, összeálltak és megalkották a Comida Y Naturaleza gasztro blogot, azt mutatják meg közönségüknek, hogyan lehet könnyedén beszerezhető alapanyagokból finom, friss és laktató grill ételeket készíteni. Első videójukból megtudhatod, hogy hogyan tudsz könnyedén és egyszerű grill finomságot készíteni szeretteidnek és barátaidnak!
A sorozat folytatódik! További részekért iratkozz fel a Plaza csatornájára!
Aranydurbincs petrezselyem pestoval, grillezett zöldségekkel és besamel mártással
Könnyed grill étel a halas ételek szerelmeseinek, mindössze pár egyszerű alapanyagból.
Aranydurbincs
Hozzávalók:
- aranydurbincs
- só
- olívaolaj
- (+ az elkészített petrezselyem pesto)
Elkészítés
- A halat alaposan megtisztítjuk, majd egy tiszta konyharuhával szárazra töröljük.
- Ezután a hal mindkét oldalát alaposan megsózzuk.
- A halakat beirdaljuk és bekenjük a petrezselyem pestoval és egy kis olívaolajjal.
- A girllre helyezzük és körülbelül 15 percig sütjük mindkét oldalát.
Petrezselyem pesto:
- 100g petrezselyem
- 6 dkg dió
- 6 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 ml olívaolaj
- só
- bors
- csili (opcionális)
- Petrezselymet apróra vágjuk és egy trumixba dobjuk.
- A diót egy serpenyőben megpirítjuk, majd hozzáadjuk a petrezselyemhez. Végül a fokhagymát és a sajtot is a turmixba dobjuk, majd ledaráljuk.
- Lassan hozzáöntjük az olajat, majd sóval, borssal és ha pikáns ízre vágyunk egy kis csilivel ízesítjük.
Zöldségek:
Hozzávalók:
- 100 g ceruzabab
- 200 g burgonya
- só
- bors
- rozmaring
- olívaolaj
Elkészítés:
- A krumplit és a babot előfőzzük.
- A kihűlt krumplit vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket egy tálba helyezzük, majd sózzuk, borsozzuk és friss apróra vágott rozmaringgal megszórjuk. Egy kevés olívaolajjal locsoljuk meg.
- A zöldségeket a grillre helyezzük és 5-10 percig pirítjuk, míg szép színt nem kapnak.
Besamel mártás:
Hozzávalók:
- 2 evk vaj
- 2 evk liszt
- 5dl tej
- só
- bors
Elkészítés:
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön forraljuk. Amikor a vaj elkezd habzani, hozzáadjuk a felforrósított tejet, és gyorsan elkeverjük. Körülbelül 2 percig forraljuk. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.
Tálalás:
A besamel mártásból egy keveset a tányér aljára kenünk, majd erre fektetjük a halat. A grillezett zöldségeket a hal mellé tesszük. Végezetül, ha szeretnénk friss petrezselyem pestoval átkenhetjük a halat. Ha szeretnék egy gerezd citrom levét csöpögtethetjük a halra.
Armando Mundaraín
Armando a Konyhafőnök győzelme után nem sokkal csatlakozott a Comida y Naturaleza gasztro oldalhoz, ahol egykori vetélytársával, Jánossal közösen készítenek különböző recepteket. A Comida célja, hogy közelebb hozza az embereket a természethez a különböző alapanyagokon és ételeken keresztül.
Ötves János
2020 civil Konyhafőnök egyik legnépszerűbb versenyzője. Már egészen kicsi korában nevelőszülőkhöz került, ahol 18 éves koráig nevelkedett. A gasztronómia iránti rajongása már gyermek korában elkezdődött, mert elmondása szerint nagyon szeretett enni. Az első ételt 9 éves korában főzte meg, ami egy rakott krumpli volt.
Amikor betöltötte a 18. életévét, külföldre ment szerencsét próbálni. Először Párizs volt az úticél, ahol a főzés alapjait sikerült elsajátítania, majd 5 évig még Franciaországban maradt, és különböző éttermekben sikerült elhelyezkednie és helytállnia. 2020 november 19-én megszületett kislánya Lia, azóta boldog édesapa.
János Armandoval együtt csatlakozott a Comida y Naturaleza recept oldalhoz. Fontos számára, hogy mindig jó minőségű és természetes alapanyagokból főzzön, ami pontosan illeszkedik a Comida hitvallásába. János örömmel kutatja fel a helyi alapanyagokat és recepteket, amik harmóniában állnak a természettel és nem csak a testnek, de a léleknek is táplálékot nyújtanak.
Vissza a cikkekhez