hello család

A tinik külön világ – Így és ezt vásárold tinivel

Amikor a gyerek kicsi, ruhát venni neki pofon egyszerű. A kisfiúknak szuperhősös vagy dinós ruhák, kényelmes szabadidőnadrágok kellenek, a kislányoknak pedig minden tökéletes, ami rózsaszín, csillámos, hercegnős vagy pónis.

Ahogy azonban cseperedik a gyerek, egyre nehezebb számára vásárolni, s végül eljön az a pont, mikor már nem veszi fel, amit nélküle választunk, mert ciki hordani, mert neki nem tetszik, mert a többiek ruhája a suliban nem olyan.

Ekkor jön el egy új korszak, mikor mindenképp a tinivel kell elmenni az üzletbe, ha nem akarunk felesleges köröket futni, és sosem hordott ruhákat megvenni.

Egy kamasz a ruhatárával a személyiségét fejezi ki, sokszor lázad, feszegeti a határokat. Egy szülőnek meg kell próbálni legalább részben tisztában lenni az aktuális divattal mikor vásárol, és az is fontos, hogy a ruha jó minőségű legyen. Szerencsére az üzletközpontban számtalan olyan üzlet található, ahol divatos és jó minőségű ruha kapható, és ahol egy lázadó tini is megtalálja azt, amit szívesen visel.

Mielőtt azonban elindulnánk, néhány dolgot nem árt megtenni:

Először is a legjobb, ha átnézzük a gyerek ruhatárát. Ki kell szedni, ami kicsi, már nem hordott vagy elhasználódott. Ha ezzel végeztünk máris tudni fogjuk, milyen ruhákra van szükség.

Kell egy vásárlási terv. Így célirányosan lehet felkeresni az üzleteket, és kisebb eséllyel vásárolunk így olyan cikkeket, amikre nincs is szükség. Most a Joy kupon-napok okán érdemes a pláza-kuponokkal felszerelkezve elindulni, így még kedvezményesebben szerezhetünk be ruhákat.

A tinik imádnak csatangolni az üzletközpontban, számukra ez különösen jó kikapcsolódás. A válogatás is kimondottan időigényes, hiszen minden egyes darabot jó alaposan megnézegetnek, de csak elvétve bólintanak rá valamire, mert a saját ízlésük mellett minden áron kitartanak. Ha van kedvünk és energiánk, szánjunk rá időt, töltsünk vidám perceket együtt, vásárolgassunk, beszélgessünk. Egy tinivel már egyre ritkábbak ezek a közös pillanatok. Hagyjuk a kamaszt önállóan válogatni, és csak végszükség esetén szóljunk bele a döntésbe.

És, hogy mit vásároljunk?

Az aktuális trendek nagyban befolyásolják a tinik viseletét. Farmer, forró nadrág, kapucnis pulóverek, menő pólók. Sok tinit befolyásol a követett influenszer által megszabott divat. Mindezek mellett pedig nagyon fontos a márka és a minőség is. A ruhatár álljon kényelmes és divatos darabokból, évszaknak megfelelő, iskolához is passzoló szettekből, és legyen néhány alkalomra hordható csinosabb darab is a szekrényben. Idősebb tiniknél már hangsúlyt kapnak a buliruhák. Talán itt a legnehezebb kompromisszumot kötni, ám ma már a színes kínálat mellett ez sem lehetetlen.
Mindenképp a listán a helye a sportruházatnak is, ezeknek a kiválasztásánál a kinézet mellett a kényelem is fontos szempont.

Bár a kamaszok nem szeretnek beszélni róla, a ruházkodás fontos része az alsónemű is. A fehérneműk összeválogatásánál a kényelemre és a minőségre érdemes a hangsúlyt fektetni, ezek vásárlásánál is célszerű mindenképpen kikérni gyermekünk véleményét.

Ha van rá lehetőség, érdemes hagynunk, hogy a tini maga válogassa össze a ruhatárát, bizonyos szülői korlátokat és költségkeretet betartva. Az öltözködés amúgy is egy kényes kérdés szülő és tini között, ha lehetőség van rá, próbáljuk rugalmasan kezelni gyermekünk önkifejezését.

Szerencsére az üzletközpont számtalan alternatívát kínál, és a Joy kupon-napok ideje alatt, most egyes márkás ruhák is kedvezményesen lesznek elérhetőek, így ezen a héten érdemes az üzleteket felkeresni.