hello ajándékkavalkád

Ahány alak, annyiféle farmer – hozzád melyik passzol?

Minden nő ruhatára más és egyedi a maga módján, de van egy dolog, amit minden szekrényben egészen biztosan megtalálunk – a farmert. Napjainkban a farmer a ruhatárunk elengedhetetlen részévé vált, az elegáns és a hétköznapi megjelenés alapjaként is szolgál. Bármikor, bármivel kombinálható, felvehető. Egyszerű és nagyszerű alapdarab. Nem csoda, ha minden szekrényben helyet kap.

A farmer nagy előnye, hogy viselhető magassarkú cipővel és tornacipővel, romantikus felsővel és kényelmes pulóverrel, felvehetjük, ha sétálni megyünk a barátokkal, de akár az irodába is. Csak egy aranyszabály van: mindenkinek meg kell találni a saját testalkatának megfelelő darabot. Hiszen a rosszul kiválasztott farmer a legcsodálatosabb alakot is könnyen eltorzíthatja. 

 De vajon kinek melyik fazon áll jól? Melyik testtípushoz melyik fazon illik? Nézzük meg!

A homokóra alakú hölgyek a magas derekú farmerrel járnak jól
Akinek arányos a felsőteste és a csípője, bátran kiemelheti a derekát. Így még kiegyensúlyozottabb lesz az alakja. Az igazán magas derékvonalú farmer segít ebben. A combok vastagsága ebben az esetben nem számít, a magas derék a homokórát emeli ki. Az overálokat azonban nem érdemes hordani – teljesen elrejtik a csodás darázsderekat.

A magas derék ideális azoknak is, akiknek van egy kis pocakja.

Az alacsony lányok hordjanak egyenes szárú farmert
Első szabály: vizuálisan érdemes megnyújtani a látványt, ezért mindenképpen kerülni kell a vízszintes csíkokat. Az egyenes szabású farmer nyújt, különösen, ha sötét vagy enyhén „mosott” árnyalatokban készül. Amit érdemes elkerülni, az a túl széles szárú farmer és a rövidített modellek, mert optikailag rövidítik a lábak hosszát.
Előnyösek azok a farmerek, amiken hosszanti varrás vagy függőleges minta van.

A körte alakkal rendelkező, erős csípőjű hölgyek hordjanak laza, fiús farmert
Kissé laza, stílusos farmernadrág, amit mintha a férfi ruhatárból kölcsönzött volna, ez a fazon mutat jól a hangsúlyos csípőjű lányokon. Ez a típusú nadrág jól elrejti az erős csípőt, miközben szinte bármilyen felsőhöz jól hordható. 
Ami fontos – kerülendők a nagy zsebek!
Ha szakadás vagy minta van a farmeren, az legyen térdnél vagy alatta, hogy arra vonja a figyelmet.

Széles vállú, keskeny csípőjű lányok hordjanak enyhén bő fazont
Az enyhén bő szárú, egyenes szabású, a lábtól kissé elálló vékony farmer segít egyensúlyban tartani a felső és az alsó testet. Jól mutat az alakon, de ugyanakkor nem nélkülözi a nőies volument. Fontos, hogy világos árnyalatokat érdemes választani. Ugyanilyen fazont érdemes hordani azoknak is, akiknek kicsit erősebb a vádlija.

Telt hölgyek válasszanak szűk farmert
Sokak számára ez a tanács ellentmondásnak tűnhet, de a stylistok azt javasolják a teltkarcsú hölgyeknek, hogy ne féljenek a szűk farmertől. Bizony az erősebb comboknál nem megoldás a bő nadrág, mert az csak tovább erősít. A fő szabály: a nadrág legyen kellően szoros és jól illeszkedő. Ez enyhén összetart és egyben egyensúlyt biztosít. Érdemes egyszínű, minta és koptatás nélküli, egyenes szárú farmert felvenni. És igen, természetesen jobb, ha a farmer sötét árnyalatú nem világoskék vagy fehér.

Ha nem tudod pontosan milyen alkattal rendelkezel, érdemes kikérned egy stílustanácsadó véleményét. Szerencséd van, a héten online stílustanácsadást sorsolunk ki utolsó heti nyereményjátékunkban. Ugye, velünk játszol?