hello 2022

Halogató típus vagy? A tavaszi megújulással ezt a szokást is elhagyhatod

Ha elkezdted volna a diétát, már leadtál volna néhány kilót. Ha elmentél volna nyelviskolába, már szépen beszélhetnél. Ha nem halogattad volna az utazást, már eljutottál volna a távoli földrészre.

Ismerős mondatok? A halogatás egy rossz szokás, amivel rengeteg nagyszerű lehetőséget lehet elszalasztani. A majd holnap mentalitás egyike azoknak a szokásoknak, amik sok mindentől megfosztanak, sok mindenben hátráltatnak, ezért érdemes elhagyni. És miért ne lehetne megtenni most, tavasszal, a megújulás, új kezdetek időszakában? Gondold csak el, mennyi lehetőség vár, ha a majd holnap helyett a most megteszem lehetőségét választod!

Ha halogató típus vagy, de szívesen leszoknál róla, remek hírünk van! Vannak módszerek, amivel ennek a mentalitásnak egyszer és mindenkorra búcsút inthetsz!

Szüntesd meg az indulás előtt álló akadályokat
Az egyik fő ok, amiért az emberek halogatnak, az, hogy akadályok állnak közöttük és a cél között, amit szeretnének elérni. És minél nagyobb az akadály, annál valószínűbb, hogy halogatáshoz vezet. Eljárnál edzeni, de túl messze van az edzőterem? Futnál, de nincsen hozzá megfelelő cipőd? Gondold át, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy az akadályok elháruljanak, és máris közelebb kerül a cél.

Növeld a motivációt
Előfordul, hogy a cél érdekében növelni kell a motivációt, hiszen minél kevésbé vagy motivált valami megtételére, annál valószínűbb, hogy halogatod a megvalósítást. Diétázni szeretnél, de mindig megingat elhatározásodban egy csodás süti?

Vedd sorra, mennyi remek hozadéka van a diétának: fittebb leszel, jó hatása lesz a szervezetedre, egyes betegségek kialakulásának kockázata csökken és nem mellesleg megszabadulhatsz néhány kilótól.
Nézz ki egy számmal kisebb ruhát az üzleteink egyikében, és döntsd el, hogy te ebbe bele fogsz férni. Így nő a motivációd és könnyebb lesz belevágni a diétába.

Határozd meg konkrétan, milyen intézkedést fogsz tenni
Ne csak azt döntsd el, hogy életmódot váltasz. Ez általános. A halogatás elkerülése érdekében pontosítsd, milyen lépéseket tervezel. Mától nem iszom cukros üdítőket, elhagyom a kávét, nem eszek szénhidrátot, minden nap 15 percet tornászok. Ha pontosan tudod, mit akarsz tenni, könnyebb elkezdeni. Nem is kell mindent egyszerre, kis lépésekben is megvalósítható a cél, csak az a lényeg, hogy kezdd el.

Szánj időt a célodra
Ne mondogasd magadnak: „Nincs időm a céljaim elérésére”, mert ez a legrosszabb, amit tehetsz. Egy embernek mindig arra van ideje, amire akarja, hogy legyen. Ha egy cél elsődleges fontosságú számodra, időt kell rá szánnod. Ha kell, ha úgy jobb neked, írd be a naptáradba a célt, és az arra szánt időt, ez is segíthet abban, hogy megtedd, amit szeretnél. Így nehezebb azt mondani, majd holnap.

Győzd le a félelmet
Sokszor azért halogatunk, mert félünk a kudarctól. Tanulmányok is kimutatták, hogy összefüggés van az önérzet és a halogatás között. Márpedig, ha valami nem sikerül, sérül az önérzetünk, ezért halogatunk. Ha te is így vagy ezzel, csak annyit kell tenned, hogy legyőzöd a félelmed. Nem baj, ha nem sikerül. Sokkal nagyobb baj, ha meg sem próbálod.

Tanuld meg elviselni a kényelmetlenséget
Minden alkalommal, amikor új célt tűzöl ki magad elé, nagyon valószínű, hogy ki kell lépned a komfortzónádból. A komfortzónából kilépni pedig kényelmetlen. Ahelyett azonban, hogy engednél a kellemetlenségnek, meg kell tanulnod elviselni. Végül is semmi sem könnyű, amit érdemes csinálni.

Itt a tavasz, a megújulás időszaka. Legyen a te megújulásod az, hogy mostantól ha elhatározol valamit, nem halogatod, belekezdesz.

Tervezed, hogy felfrissíted a ruhatárad? Ne várj holnapig! Gyere el hozzánk az üzletközpontba még ma!