hello
hétköznapok

Kényelem, praktikusság, divat – Így öltözködj ősszel!

Ősszel egyetlen nap alatt megváltozhat az időjárás. Napsütésből hamar hidegre vagy esőre fordulhat az idő, így ha elindulunk otthonról, érdemes ennek megfelelően összeállítanunk a ruházatunk. Bár a nyári ruháknak egy időre búcsút inthetünk, az őszi szettek is számos lehetőséget tartogatnak, hogy igazán divatosan, stílusosan öltözködhessünk úgy, hogy az időjárás szeszélyeire is odafigyelünk közben. Nézzük, hogyan:

Öltözködjünk rétegesen:
Ősszel különösen fontos, hogy készüljünk a melegebb és a hidegebb pillanatokra is, így mindenképpen fontos a réteges öltözködés. Felvehetünk például egy pólót egy ujjatlan ruha alá, így a póló melegen tartja a nyakat és a vállat, közben pedig kiegyensúlyozza a felette viselt ruha kicsit elegánsabb stílusát. Ehhez a szetthez felvehetünk egy hosszú, elegáns kardigánt vagy blézert, és a megjelenésünk egyedi és stílusos lesz.  

Ugyancsak a rétegezést szolgálja, ha egy vékonyabb felső fölé vastagabb, meleg pulóvert választunk. Lehet játszani a pulóver és az alatta lévő felső hosszával, hogy többféle megjelenést kapjunk. Például viselhetünk egy rövidebb pulóvert, amely alól jól kilóg az alatta lévő ruházat, de viselhetünk hosszú pulcsit is, ami alól semmi, vagy épp csak egy pici ruha lóg ki. Párosíthatunk egy kivágott pulóvert és egy pólót szoknyával, de jó lehet a klasszikus egyberuha és kardigán párosítás is. 

Néha a rétegek összehozása nem is egyszerű. A tiszta sziluett kialakítása érdekében az a legjobb, ha vékonyabb, szorosan alakra illeszkedő felsőket veszünk fel alulra, és ezekre vesszük fel a következő réteget.
Érdemes elkerülni a vastagabb, gyapjúból készült vagy vastag kötött felsőket alulra, mert ha ezekre veszünk fel még valamit, ezek a ruha alatt dudorodnak, ráncolódnak.

Réteges öltözet megvolt, mi a helyzet a kabátokkal?
Természetesen mindenki számára egyértelmű, hogy a hűvösebb időszakban felveszünk egy kabátot. Azonban ezt is tehetjük különbözőképpen.
Például felvehetünk bőrkabátot egy virágos nyári ruha fölé. Ez a kombináció jól kihangsúlyozza a csinos ruhát egy kemény, hűvös darab mellett. Minden helyzetben jól működő kombó.

Ha elegánsabb kabátot választunk, biztosak lehetünk benne, hogy az öltözékünk bármilyen találkozón, üzleti megbeszélésen megfelelő lesz. A tevekabát, a könnyű trencskabát és a vastag blézer különösen jól mutatnak egy midi hosszúságú ruhával. Egy férfias szabású blézer és a letisztult, nőies ruha kombinációja pedig népszerű stílus, tökéletes például a városban vagy az irodában.

Lássuk a kiegészítőket!
Akárcsak nyáron, ősszel is számtalan kiegészíthetőt használhatunk, amikkel remekül feldobhatjuk az éppen aktuális ruhánk. Legyen az sapka, kalap, sál, kendő, öv, táska esetleg kesztyű, mindegyikkel lehet játszani, hogy egyedivé varázsoljuk megjelenésünk, emellett több ezek közül a hideg ellen is véd.

Harisnya – Ruha, szoknya alá kiváló kiegészítő a harisnya, ami tökéletesen fed és melegen tart. Választhatunk klasszikus fekete vagy testszínű harisnyát, de kipróbálhatunk merészebb színt is, mint a sötétkék vagy a bordó. Az igazán vagányak levél vagy tökmintás harisnyákkal hangolódhatnak az őszre. Jártál már az üzleteinkben? Biztosan találsz kedvedre való darabot!

Kalap, sapka – Számtalan fejfedő van az üzletek polcain, amelyek mind arra hivatottak, hogy megvédjék hajunk, fejbőrünk, fülünk a hidegtől. A funkcióját mindegyik betölti, a stílust pedig mi magunk választhatjuk ki: akadnak olyan darabok, amelyek csinosak, mások bohokásak, alkalmi darabok, de egészen extrém fejfedőkre is rábukkanhatunk, ha éppen olyanra vágyunk.

Sál, kendő – Ha egy egyszerű szettet szeretnénk feldobni, nagyszerű módja, ha nyakunkra tekerünk egy sálat. A sálak vidám, ugyanakkor elegáns megjelenést kölcsönöznek a ruhának. Ma már megszámlálhatatlan szín és fazon közül választhatunk, ha pedig a napok hűvösödnek, a megjelenés mellett remek funkciót is betöltenek, hiszen melegen tartják a nyakunk. Legyen fényes és hűvös vagy meleg és puha, a sál mindenképp remek kiegészítő.

Azért, mert az idő egyre borongósabb, nem kell rögtön szürke ruhákba bújnunk és magunknak is beszürkülnünk. Lehetünk divatosak és stílusosak ősszel is.