hello család
Készíts illatos banánkenyeret és zabpelyhes csokis kekszet Marton Adrival és Maxival
ILLATOS BANÁNKENYÉR
Hozzávalók:
Banánkenyér:
● 70 g Tönkölybúzaliszt
● 120 g Búzaliszt
● 3 db Érett banán
● 4 db Tojás
● 3 ek Puha vaj
● 5 ek Méz
● 1 tk Sütőpor
● 60 ml Tej
Egyéni hozzávalók:
● Csoki pasztilla
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. Kivajazzuk az őzgerincformát, majd az aljára sütőpapírt teszünk. A vajat megolvasztjuk, és a tojásokkal, a karikára vágott banánokkal és a mézzel habverő segítségével összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és egy csipet sót. Folytatjuk a keverést, amíg a tészta homogén állagú nem lesz, és lassan hozzáöntjük a tejet is.
3. A banánkenyér alapot az őzgerincformába öntjük, amit egy kis csokoládépasztillával felturbózhatunk. 40 – 45 percre mehet is a sütőbe.
4. Sütés közben villával ellenőrizzük, hogy átsült-e, ha úgy gondoljuk tökéletes a sütink kivesszük, és tálalás előtt 15 percig pihentetjük.
TÁLALÁS
Porcukorral és eper lekvárral fenomenális párosítás lehet, hmmm…
ZABPELYHES CSOKIS KEKSZ
Hozzávalók:
● 2 db Banán
● 1 db Tojás
● 20 dkg Zabpehely
● 5 dkg darabolt Étcsokoládé
● 5 dkg aszalt Vörösáfonya
Elkészítés:
1. Egy tálba a banánokat összetörjük egy villa vagy robotgép segítségével.
2. Hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a csokoládét és a vörösáfonyát és összekeverjük.
3. A masszát sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk kis halmokba és megnyomkodjuk villával, hogy laposabb legyen.
4. Sütőben 180 fokon 15 percig készre sütjük.
Marton Adriennről
Gasztroműsorvezető, privát séf, ételstylist
Jelenleg a TV2 – Adri’s Kitchen című műsor háziasszonya. Kaliforniában, a New School of Cooking intézményben szerezte meg diplomáját Kulináris Művészetekből, majd tanulmányai a Le Cordon Bleu-n folytatta. Los Angelesben, privát séfként és ételstylistként dolgozott. Ez utóbbiként különböző titkos technikákat és eszközöket használta fel arra, hogy az étel a legimpozánsabb közegbe kerüljön és a legfinomabb legyen.
Két gyermek édesanyjaként a minden napjai folyamatos rohanással telnek, így sokszor a háztartási teendők mellett nem marad annyi ideje a főzésre, mint amennyire szeretné.
Célja, hogy segítséget nyújthasson követői számára, hogy miképp lehet gyorsan, jó alapanyagokból minőségi ételeket készíteni.
Adri honlapján további szuper recepteket találhatsz: https://adriskitchen.hu
Vissza a cikkekhez