hello 2022

Vágj neki a tavasznak tiszta, rendezett otthonnal

A tavaszi szezonban vágyunk arra, hogy otthonunk tisztább, tágasabb, világosabb legyen. Ez nem is csoda a hetekig tartó téli időjárás, unalmas napok és az egy számjegyű hőmérsékletek után. Legtöbben nem vágyunk másra, mint hogy az otthonunk ugyanolyan vidám legyen, mint a kint nyíló virágok.

A csillagászati ​​tavasz idén március 20-án vasárnap kezdődik és június 21-én, kedden ér véget, míg a meteorológiai tavasz mindig március 1-jén kezdődik és május 31-én ér véget. A szívünkben azonban akkor kezdődik, mikor elkezdenek nyílni az első virágok, és egyre hangosabban dalolnak a madarak.

Akármikor is, az biztos, hogy a tavasz remek alkalom arra, hogy alaposan kitakarítsuk és átrendezzük otthonainkat, frissebbé, világosabbá, tavasziasabbá téve azt.

Kezdjük a takarítással

Reszkessetek sarkok
A tavaszi nagytakarítás jó alkalom arra, hogy foglalkozzunk azokkal a területekkel, amiket egy átlagos takarítás alkalmával esetleg elkerülünk. A nehezen hozzáférhető területek, sarkok, bútorok háta mögötti részek portalanítása, tisztítása elégedettségérzetet és tényleg makulátlan otthont biztosít.

Tipp: A takarítást a legjobb, ha fentről kezded, és úgy haladsz lefelé. Kezdj a plafon magasságában, így nem kell kétszer takarítanod ugyanazt a területet. Ne hagyd ki a lámpákat és a bútorok tetejét sem.

Ablakok, ablakkeretek, karnisok, függönyök – eljött a ti időtök
Az ablakmosás általában a tavaszi nagytakarítás nem szeretem része, amit mindenképpen érdemes ennek ellenére megcsinálni. Nem csak az ablaküveget, de természetesen a keretet, karnist és függönyöket is érdemes kezelésbe venni. A téli hónapokban hihetetlen mennyiségű por és szennyeződés halmozódhat fel ezeken a helyeken, amit talán addig nem is nagyon veszünk észre, amíg tisztán nem csillognak. Hidd el, nincs is jobb látvány, mint a tavaszi szellőben lobogó hófehér, illatos függöny.

Tipp: A nagytakarítás sokkal könnyebb, ha megfelelő tisztítószerekkel állunk neki. Üzletközpontunk drogériájába ellátogatva minden egy helyen beszerezhető. Tisztítószerek, felmosószerek, törlőkendők, szivacsok és minden egyéb megtalálható egy helyen, ami segítségedre lehet a tisztításában, illatosításában.

Tároló szekrények, kamra, mosogató alatti szekrény – ami nem kell, ki vele
Hihetetlen mennyi felesleges holmi, üvegek, zacskók, dobozok halmozódhatnak fel a szekrényekben, kamrában. Ha a szekrények belseje, polcok, felületek megtisztultak, lehet szortírozni, csoportosítani a hasonló elemeket. Ami kell, legyen letörölgetve, ami nem kell, kerüljön kukába. Ki kell dobni azokat a dolgokat is, amiknek lejárt a szavatossági ideje.
Mindannyian hajlamosak vagyunk a tisztítószer-felesleget a mosogató alatt tárolni. Vegyünk ki mindent a túlcsorduló szekrényből, és válogassuk át – meglepő, de sok olyan dolog is előkerül ilyenkor, aminek a létezését lehet, hogy már régen elfelejtettük.

Tipp: Sok félig megkezdett tisztítószer összevonható, ezzel hely és pénz is spórolható.

Személyes munkaterület rendbetétele otthonról dolgozóknak
Vannak, akik otthonról dolgoznak, így számukra aktuális lehet a személyes munkaterület felfrissítésére is a tavaszi szezonra. Portörölgetés, összepakolás után szükség lehet tárolómegoldások kialakítására, új szék, vagy akár új asztal beszerzésére. Fontos, hogy az a terület, ahol a napunk nagy részét töltjük tiszta, kényelmes és praktikus legyen.

Takarítás után jöhet a díszítés

A tavasz igazán csak akkor költözik be az otthonunkba, ha a takarítás után a dekorációt is az évszakhoz alakítjuk. Hagyjuk magunk mögött a tél szürkeségét, és engedjük be a napsütést a vidám, tavaszi árnyalatok palettájával. Lehet új színű egy párna, egy új ágytakaró, a függöny, a szőnyeg. A cukros rózsaszíntől a nárciszsárgáig számtalan olyan tavaszi szín van, ami feldobhatja az otthonunk és a hangulatunk.

Tipp: Néha az is sokat számít, ha egy kicsit átrendezzük a lakást. Egy bútor itt, egy ott, és máris szellősebb minden.

És természetesen virágok mindenütt
Tulipánok, nárcisz, barka. A virágok szerves részei a tavasznak, nem hiányozhatnak az otthonunkból sem. Ha a virágos ágakat és csokrokat bevisszük otthonunkba, tökéletesen emlékeztetni fognak illatukkal és üdeségükkel arra, hogy minden életre kelt.

Tipp: A csokrok kerülhetnek bárhová, a konyhától a hálóig, de még a fürdőszobába is. Ha nincs csokor, egy tavaszi koszorú is hasonló funkciót tölthet be.

A tavasz természetesen nem csak a takarításról szól, de az kétségtelen tény, hogy a rendrakás, átalakítás lehetőséget kínál arra, hogy otthonunk új külsőt és szezonális felfrissülést kapjon. Akárcsak a természet.