TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Saját stílust szeretnél magadnak? Így hozd létre!

A divat egy művészeti forma, és bár ez nem is mindig tudatosul bennünk igazán, kiváló módja annak, hogy kifejezzük önmagunk. Hippi, punk, vintage – minden stílus kifejez valamit a személyiségből.

De mi van akkor, ha éppen egyik stílussal sem tudunk azonosulni? Nos, egyáltalán nem probléma, hiszen mindenki kialakíthatja a saját stílusát, méghozzá könnyedén. És miért is ne tehetnénk?

Segítünk!

Először is nem árt, ha ihletet merítünk. Ehhez nagyszerű eszköz az internet. Célszerű médiumokat, magazinokat böngészni, hogy ismereteket, információkat gyűjtsünk a legújabb trendekről, divatról. Megnézhetjük a letűnt korok divatirányzatait is. Az Instagram, Pinterest és egyéb platformok is remek vizuális tippeket és tanácsokat adhatnak.

Jó viszonyítási alap lehet, ha besétálunk egy üzletközpontba és megnézegetjük az üzletek kínálatát és a sétáló embereket. Így a média után a valóságban is képet kaphatunk arról, mit hordanak az emberek, mi menő és mi az, ami elavult.

Miután megismerkedtünk a különböző stílusirányzatokkal, a régi és a legújabb trendekkel, legjobb, ha összeszedjük, mi az, ami nekünk a legjobban tetszik. Ruhadarabok, színek, nyomatok, bizonyos híresség megjelenése? Mindent gyűjtsünk össze, ami tetszik, majd gondoljuk át, mennyire illik az hozzánk.

Nem árt számításba venni az életmódunkat, ha saját stílust igyekszünk kialakítani magunknak. Szuper az a szoknya, de vajon praktikus minden nap a tömegközlekedésben? Hihetetlen a tűsarkú, de lehet benne kilométereket kerékpározni a munkahelyig? Jó szórakozás mindent kipróbálni, de végül célszerű okosan dönteni, és olyan darabokat kiválasztani ami nem csak hozzánk, de az életmódunkhoz is illik.

Kísérletezés közben természetesen beleférnek a hibák, hiszen csakis így tanulhatjuk meg, mi mivel működik. Nyugodtan keverhetjük a textúrákat, színeket, stílusokat. Bátran éljük ki kreatív énünket, egészen csodás dolgok is kisülhetnek belőle. Közben természetesen az is hamar kiderül, mi az, ami illik hozzánk, és mi az, ami nem. Kiválaszthatjuk a testalkatunknak és színtípusunknak legmegfelelőbb anyagokat, mintákat, színeket, kitalálhatjuk, melyek azok, amik tényleg jól állnak és amikben igazán jól is érezzük magunk.

Ne feledjük el a kiegészítőket sem, hiszen az apróságok is sok mindent elárulhatnak rólunk. Használjunk táskákat, lábbeliket, ékszereket és egyéb kiegészítőket a kívánt esztétikai megjelenés eléréséhez.

Végül saját stílusunk kialakításakor figyeljünk oda arra is, hogy öltözködésünkben megjelenjenek azok az apró vonások is, amik csakis ránk jellemzőek, amiktől igazán egyediek vagyunk. A legfontosabb, hogy önmagunk maradjunk, hiszen attól lesz a stílus a miénk.

A divat a személyiségünk kiterjesztése. Az egyik első dolog, amit az emberek észrevesznek, amikor meglátnak. A jellegzetes divatstílus kialakítása fokozatos, de egyszerű folyamat. Csak önismeret, fantázia és egy kis bátorság kell hozzá.

Készen állsz?