TERET ADUNK

a képzeletnek

Szép bikinivonal piros pöttyök nélkül – mutatjuk a trükköt!

A bőrt vörös, viszkető pöttyök borítják – és még csak nem is tűnt el minden szőr. Dühítő! Hogy menjünk így a strandra?

A tökéletes bikinivonal képe sajnos nem mindig egyezik a valósággal. De nem kell kétségbe esni – van megoldás a kipattogzás ellen.

Íme itt van öt tipp, hogyan készítsd fel bőrödet a hosszú, fürdőruhában töltött napokra:

Cseréld gyakran a pengét!
Emelje fel a kezét, aki emlékszik, mikor cserélt utoljára pengét. Ugye, spórolsz vele? Ha folyamatosan új borotvát vásárlunk, az bizony költséges, ezért sokan hajlamosak vagyunk egy pengét a megengedettnél többször használni. Nem is kell minden alkalom után cserélni, de nem árt rendszeresen. Négy alkalom után érdemes új borotvát elővenni, ha el akarod kerülni a tompa borotvával együtt járó kipattogzást. Ügyelj arra is, hogy a használatok között öblítsd le és szárítsd meg a borotvát.

Fontos a megfelelő napszak
Ha strandterveid vannak, ne várd meg a borotválkozással az utolsó pillanatot. Mert hiába távolítja el a szőrt a borotválkozás, a bőr felső rétege is ugrik, és így pár órára érzékenyebb lesz a bőr a kiszáradásra és a baktériumokra. Ezt az időszakot pedig jobb nem a strandon tölteni.

Fontos a megfelelő időpont is
A hosszú zuhanyzás során a forró víz és a gőz puhává varázsolja a hajat és a bőrt, ekkor érdemes elővenni a borotvát. Ne akkor ess neki a bikinivonalnak, amikor épp csak beszálltál a kádba. Kezdj a hajmosással, és várj legalább öt percet a borotválkozás előtt, hogy a lehető legpontosabb és gyengédebb borotválkozás legyen.

Használj olajat!

A bikinivonalat közvetlenül borotválkozás után kend be teafa-, szőlőmag- vagy jojobaolajjal, hogy megelőzd a benőtt szőrszálakat és a vörös kiütéseket. Ezek az olajok optimálisak a bikinivonal körüli érzékeny területeken, mert puhítják a bőrt és gyorsan felszívódnak anélkül, hogy foltot hagynának. A kókuszolaj egy másik jó választás. Ügyelj arra is, hogy a szőr irányába borotválkozz, ez segít minimalizálni az irritációt.

Ne gyantázz túl gyakran!

Ha inkább a gyantát részesíted előnyben, kerüld a túl gyakori gyantázást. Attól függően, hogy milyen gyorsan nő a szőröd, várj körülbelül 3-4 hetet a kezelések között, vagy amíg a szőrszálak körülbelül fél centiméter hosszúak lesznek. Az év során bizonyos időszakonként érdemes hosszabb (kb. két hónap) szünetet is tartani, hogy a bőr megfelelően pihenhessen.

És mit tehetsz, ha mégis kipattogtál?

A bőr regenerálásának érdekében a következőket javasoljuk:

  • Kerüld az irritált terület újraborotválását – hagyd pihenni a bőrt!
  • Hidratáld a bőrt minden nap, lehetőleg reggel és este is nyugtató és hidratáló bőrápoló termékek segítségével.
  • Hordj bő szabású ruhákat és tiszta pamut fehérneműt. Kerüld a szűk és szintetikus anyagból készült ruházatot.

A drogériában számos olyan terméket találhatsz, ami segíti a megfelelő bőrápolást, látogass el hozzánk.