hello tavasz
Mennyei répatorta és ellenálhatatlan húsvéti cupcake!
Répatorta
Hozzávalók a 18 cm-es tortához
Tészta:
- 4 tojás
- 150 g barnacukor
- 150 g kristálycukor
- 200 ml olaj
- 280 g liszt
- 100 g dió
- 12 g sütőpor
- 1 kk fahéj
- 400 g répa
- 1 narancs héja
Tojásokat a cukorral fehéredésig habosítjuk, majd hozzáadjuk az olajat, lisztet, darált diót, sütőport, fahéjat, reszelt répát és a narancshéjat. Egyneműre keverjük, és sütőpapírozott formába kettéosztjuk a tésztát. 170fokos sütőben 30-40p alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, a tetejét egyenesre vágjuk, és elfelezzük a lapokat.
Krém:
- 200 g habtejszín
- 200 g fehércsoki
- 500 g mascarpone
- 100 g porcukor
- narancshéj
- 1 tk vanília
Fehércsokit 50 g habtejszínnel felolvasztjuk, és félretesszük hűlni. A megmaradt 150 g habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a többi nyersanyagot. Csomómentesre keverjük, és tölthetünk is. Dekorációhoz teszünk félre a krémből, a maradékot harmadoljuk, és betöltjük a tortát. Félretett krémmel bevonjuk, és díszíthetjük.
Cupcake:
A répatorta mennyiségét felezzük, a tésztát papírkosárba töltve 20-25 p alatt készre sütjük!
Dekoráció:
Fészek: 100g étcsoki, csoki/cukortojás
Répás kert: eper, 200g fehércsoki, narancssárga ételfesték, kakaós keksz
Suga Paulina-ról
Suga Paulina cukrász, több mint 10 éve szenvedélye a sütés. Imádja a kihívásokat, amikor valami újat lehet alkotni.
Célja, hogy a sütés mindenki számára elérhető és szerethető legyen, bátran bele merjenek vágni és sikerélménnyel gazdagodjanak. Akár még azok is, akik eddig kerülték a konyhát.
Oktatóként, online workshopjain teszi lehetővé a cukrász szakma mélyebb elsajátítását. Instagram oldalán pedig számtalan receptet és hozzá tartozó videót oszt meg.
Vissza a cikkekhez